Jämför alternativ till billigt bredband via ADSL & Telejacket

ADSL som teknik för bredband till hemmet håller helt på att försvinna från marknaden och även om det fortfarande finns få praktiska möjligheter till att skaffa bredband via ADSL och telejacket, är det ingenting vi rekommenderar.

  • Tips: Istället för att koppla upp sitt bredband från telejacket rekommenderar vi att jämföra billiga mobila bredband för ännu bättre pris, högre hastigheter på surfen och mer stabil uppkoppling. Här kan man koppla bredband från sin mobiltelefon eller via ett modem/router som stöttar tekniken.

Alternativ till billigt bredband via ADSL & telejacket

hallon

Surf: 5-200 GB
Hastighet: 5G
Pris: Från 29 kr/mån

Billigast på marknaden!

chili mobil

Surf: Fri
Hastighet: Från 10 till 100 Mbit/s
Pris: Från 349 kr/mån

Surf: Från 75 GB till fritt
Hastighet: 4G & 5G
Pris: Från 349 kr/mån

Kvalitativa 4G-routrar

telenor

Surf: 15 GB till fritt
Hastighet: 5G
Pris: Från 149 kr/mån

Missa inte aktuella kampanjer!

telenor

Surf: Fri
Hastighet: 5G
Pris: Från 329 kr/mån

Samlingsrabatt vid mobilabonnemang

Så skaffar du ett billigt ADSL-bredband från telejacket

Allt färre bredbandsleverantörer stöttar lösningar via ADSL och telejacket i takt med att tekniken blivit omsprungen av alternativet fast bredband via fiber eller mobilt bredband – som båda är bättre och mer prisvärda än vad ADSL-bredband är. 

Men om man ändå letar efter billiga bredband via ADSL får man ta kontakt med olika bredbandsleverantörer och se om de har skräddarsydda lösningar för just din adress. Ingen av operatörerna har däremot färdiga paketlösningar att ta del av via deras hemsidor och det av den enkla anledningen att efterfrågan minskat så kraftigt.

  1. Klicka på en av bredbandsleverantörerna i vår topplista & ta kontakt med deras kundservice.
  2. Kolla om de kan leverera ADSL-bredband till din adress och ingå ett avtal med leverantören i fråga, exempelvis Tele2 eller Telenor.
  3. Om du inte har möjligheten till fast billigt bredband via fiber är mobilt bredband via modem eller router det bästa alternativet både när det kommer till prisklass samt hastigheter. Med dagens 4G eller 5G-teknik kan man både spela och streama i HD utan problem via ett mobilt bredband.

Fördelar & nackdelar med billigt bredband via telejacket

Även om det finns några få fördelar med att ha ett billigt bredband via telejacket, är nackdelarna övervägande när det finns tekniker som fiber samt bredband med 4G eller 5G. Nu under 2024 rekommenderar vi mer eller mindre ingen i Sverige att skaffa ett ADSL-bredband då det finns avsevärt mycket bättre alternativ på marknaden.

Fördelar med ADSL

  • Det näst mest moderna alternativet när det kommer till fast bredband, efter fiberuppkoppling.
  • Enkelt att koppla upp ADSL via telejacket, såvida man hittat en bredbandsleverantör som stöttar tekniken.
  • Obegränsad surf som är relativt stabil oavsett väder och övriga omständigheter.

Nackdelar med ADSL

  • Eftersom ADSL-tekniken helt håller på att avvecklas krävs speciallösningar via bredbandsleverantören för att kunna få bredband via telejacket till din adress. Några färdiga lösningar finns inte tillgängliga. Då kan du heller inte kombinera TV och bredband för ännu bättre priser. Nu idag finns färre än 100 000 abonnenter över hela landet med ADSL.
  • Det uppnår betydligt lägre hastigheter än exempelvis mobilt bredband eller fast uppkoppling via fiber. Dessutom måste man bo nära en telestation för att komma upp i närheten av maximala hastigheten på 60 Mbit/s.
  • Ingen mobil lösning. Du kommer enbart kunna surfa från ditt hem med ett antal meters avstånd från routern.